Sommerskole

Sommerskole

Sommerskole - kurs for deltakere i introduksjonsprogrammet

Vesterålsprodukter har flere år blitt leid inn av flyktningtjenesten ved NAV Sortland på sommeren for å gi deltakere av introduksjonsprogrammet kurs i samfunnsrelevante tema.

Nylig fullførte vi første uke av «Sommerskolen» av totalt to uker, hvor andre kurs-uke gjennomføres over sommerferien.

I løpet uken som fikk deltakerne god innføring på flere tema som omhandlet samfunn i Norge, arbeidslivets spilleregler, kost og fysisk helse og bo-veiledning. I tillegg hadde vi besøk av helsesøster for flyktninger, Marianne Solvang, som snakket om helse og kommunehelsetjenestens tilbud, og leder av frivilligsentralen Unni Glad, som snakket om viktigheten av å delta i frivillig arbeid.

Uken avsluttet med bedriftsbesøk ved Vesteraalens Fiskebollefabrikk, hvor vi fikk omvisning av produksjonslokalene og orientering om hvordan de jobbet der. Tusen takk til kvalitetsleder, Arne Magne Johansen, som tok imot oss og for en flott omvisning.

I uke 33 fortsetter vi på del to av sommerskolen, og vi gleder oss allerede til å gjennomgå flere spennende tema med flotte kursdeltakere. Vesterålsprodukter ønsker alle som var med på kurs en flott sommerferie, og ønsker velkommen igjen over sommeren.

Hilsen oss kursholdere på VP kompetanse.

Publisert